„Apetyt”
Składniki:
100 g ozorów cielęcych obranych i ugotowanych
100 g grasicy cielęcej, ugotowanej
100 g głowizny cielęcej bez kości, ugotowanej
150 g białego farszu cielęcego
posiekana natka pietruszki, sól i pieprz do smaku
Ozory, grasicę i głowiznę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami i napełnić nimi osłonkę do wędlin i kiszkę cielęcą. Uformować kiełbaski równej wielkości i ugotować w wodzie. Odstawić na 20 minut, aby naciągnęły. Przed podaniem zdjąć skórkę.
/przepis Grzeszne mięso z książki kucharskiej Otto Koch, Joachim Heer, Erotyczne menu albo sekrety Afrodyty, 1997/
Jan Możdżyński, „Pęknięte podmioty”, 2018, olej na płótnie
Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, olej, spray, plastik na płótnie
Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, olej na płótnie
Zofia Pałucha, „Wegański ramen”, 2018, akryl na płótnie
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Yui Akiyama, „Jesz sny jeśli”, 2018, tempera żołtkowa na płótnie
Jan Możdżyński, „Mistyka odmienności”, 2018, olej na płótnie,
„Apetyt”, widok wystawy
Jakub Gliński, „Globus”, 2016, instalacja
Yui Akiyama, „Wolność”, 2018, akryl na papierze
Yui Akiyama, od lewej: „Connecting”, „Tlący się ogień” , 2018, akryl na płótnie
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Martyna Kielesińska, „Die Lebensmittel”, 2015, wideo zapętlone
Zofia Pałucha, „Wino może mieć zwierzęcy posmak”, 2018, akryl na płótnie
na pierwszym planie: Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, obiekt, na drugim planie: Yui Akiyama, „Wolność”, 2018, akryl na papierze
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Jan Możdżyński, „Moralna panika”, 2018, olej na płótnie
Aleksandra Liput, „Smutny członek”, 2018, olej, spray, plastik na płótnie
Przypisy
Stopka
- Osoby artystyczne
- Yui Akiyama, Jakub Gliński, Marcin Janusz, Martyna Kielesińska, Jan Możdżyński, Aleksandra Liput, Zofia Pałucha
- Wystawa
- Apetyt
- Miejsce
- Aleje Ujazdowskie 8, Warszawa
- Czas trwania
- 14-16.12.2018
- Osoba kuratorska
- Aleksandra Liput, Michalina Sablik
- Fotografie
- Yulia Krivich
- Strona internetowa
- web.facebook.com/events/526539404481918/