SZUM
SZUM
REKLAMA
SZUM Wspieraj nas!
  • Działy
    • News
    • Krytyka
    • Rozmowy
    • Do zobaczenia
    • Na dobry początek
    • Eseje
    • Kwartalnik
    • Patronite
  • Archiwum
  • Podcast
  • Redakcja
  • Sklep
Piszemy o sztuce z całej Polski. Komentujemy najważniejsze wydarzenia, dowartościowujemy marginesy, dajemy głos osobom twórczym i specjalistom. Pomóż nam w robieniu SZUMU.
Wspieraj nas!
Newsletter Szumu
co piątek w Twojej skrzynce!
Do zobaczenia 24.12.2018 1 min

„Apetyt”

Redakcja
udostępnij — facebook   twitter/x   link
pobierz .pdf
Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, obiekt, detal

Składniki:
100 g ozorów cielęcych obranych i ugotowanych
100 g grasicy cielęcej, ugotowanej
100 g głowizny cielęcej bez kości, ugotowanej
150 g białego farszu cielęcego
posiekana natka pietruszki, sól i pieprz do smaku

Ozory, grasicę i głowiznę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami i napełnić nimi osłonkę do wędlin i kiszkę cielęcą. Uformować kiełbaski równej wielkości i ugotować w wodzie. Odstawić na 20 minut, aby naciągnęły. Przed podaniem zdjąć skórkę.

/przepis Grzeszne mięso z książki kucharskiej Otto Koch, Joachim Heer, Erotyczne menu albo sekrety Afrodyty, 1997/

Jan Możdżyński, „Pęknięte podmioty”, 2018, olej na płótnie
Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, olej, spray, plastik na płótnie
Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, olej na płótnie
Zofia Pałucha, „Wegański ramen”, 2018, akryl na płótnie
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Yui Akiyama, „Jesz sny jeśli”, 2018, tempera żołtkowa na płótnie
Jan Możdżyński, „Mistyka odmienności”, 2018, olej na płótnie,
„Apetyt”, widok wystawy
Jakub Gliński, „Globus”, 2016, instalacja
Yui Akiyama, „Wolność”, 2018, akryl na papierze
Yui Akiyama, od lewej: „Connecting”, „Tlący się ogień” , 2018, akryl na płótnie
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Martyna Kielesińska, „Die Lebensmittel”, 2015, wideo zapętlone
Zofia Pałucha, „Wino może mieć zwierzęcy posmak”, 2018, akryl na płótnie
na pierwszym planie: Aleksandra Liput, „Bez tytułu”, 2018, obiekt, na drugim planie: Yui Akiyama, „Wolność”, 2018, akryl na papierze
Jakub Gliński, „Bez tytułu”, 2018, instalacja
Jan Możdżyński, „Moralna panika”, 2018, olej na płótnie
Aleksandra Liput, „Smutny członek”, 2018, olej, spray, plastik na płótnie

Przypisy

Stopka

Osoby artystyczne
Yui Akiyama, Jakub Gliński, Marcin Janusz, Martyna Kielesińska, Jan Możdżyński, Aleksandra Liput, Zofia Pałucha
Wystawa
Apetyt
Miejsce
Aleje Ujazdowskie 8, Warszawa
Czas trwania
14-16.12.2018
Osoba kuratorska
Aleksandra Liput, Michalina Sablik
Fotografie
Yulia Krivich
Strona internetowa
web.facebook.com/events/526539404481918/
Indeks
Aleksandra Liput Jakub Gliński Jan Możdżyński Marcin Janusz Martyna Kielesińska Michalina Sablik Yui Akiyama Zofia Pałucha

Najczęściej czytane

1
News 29.04.2025

List otwarty środowiska filmu artystycznego do Ministry Kultury i Dziedzictwa Narodowego Hanny Wróblewskiej

Redakcja
2
Krytyka 02.05.2025

Uważna rewolucja. Dekolonialne praktyki w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie

Portret Monika Stobiecka
3
Na Dobry Początek 05.05.2025

5–11 maja

Redakcja
4
News 04.05.2025

Zmarł Mirosław Filonik (1958–2025)

Redakcja
5
Na Dobry Początek 28.04.2025

28 kwietnia – 4 maja

Redakcja
6
Do zobaczenia 06.05.2025

„Gore” Pauliny Żuk w Galerii Sztuki Wozownia

Redakcja

Newsletter Szumu
co piątek w Twojej skrzynce!

REKLAMA
Piszemy o sztuce z całej Polski. Komentujemy najważniejsze wydarzenia, dowartościowujemy marginesy, dajemy głos osobom twórczym i specjalistom. Pomóż nam w robieniu SZUMU.
„Apetyt” — SZUM
REKLAMA
Logo: SZUM

Magazyn SZUM

Fundacja Kultura Miejsca
Wydział Badań Artystycznych i Studiów Kuratorskich
Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie
ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 39
00-347 Warszawa

redakcja@magazynszum.pl

ISSN 2956-817X

Media społecznościowe

  • facebook
  • instagram
  • spotify
  • apple podcasts
  • podcast RSS

Wspieraj nas!

Polityka prywatności

Kontakt

Przeszukaj SZUM

‹ › ×

    ‹ › ×
      Nasz serwis korzysta z cookies w celu analizy odwiedzin.
      Zapoznaj się z naszą polityką prywatności